POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

ANGAJAMENT

Protejarea sigurantei si securitatii datelor personale este importanta pentru REFLEX S.R.L., prin urmare, activitatile desfasurat de noi sunt în conformitate cu legislatia aplicabila referitoare la protectia sigurantei datelor si la securitatea acestora.

Acest regulament  prezinta modul în care sunt colectate si utilizate aceste informatii, precum si conditiile de utilizare ale informatiilor cu caracter personal.

PRINCIPIILE PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

2.1. Datele cu caracter personal sunt prelucrate cu buna credinta si în conformitate cu dispozitiile legale în vigoare;

2.2. Datele cu caracter personal sunt colectate numai în scopuri bine determinate, explicite si legitime, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri;

2.3. Datele cu caracter personal se colecteaza în conformitate cu drepturile persoanei vizate prevazute de Regulamentul UE nr. 679/2016 cu modificarile si completarile ulterioare;

2.4. Se vor lua masurile necesare (stergerea sau rectificarea lor)  cu privire la datele inexacte sau incomplete din punct de vedere la scopului în care sunt colectate si pentru care vor fi prelucrate;

2.5. Se vor lua masurile tehnice si organizatorice (procedurale) adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal, împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

SCOPUL UTILIZARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

REFLEX S.R.L. va colecta, utiliza si furniza datele personale oferite numai pentru realizarea scopurilor în care au fost colectate.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Pentru a proteja datele personale de distrugere accidentala sau ilegala, de pierderea sau alterarea acestora si de accesul unor persoane neautorizate, REFLEX S.R.L. utilizeaza masuri de securitate tehnice, organizatorice. Datele personale introduse de utilizator vor fi folosite numai în scopul declarat al acestei politici. Informatiile si datele din formularele/reclamatiile existente vor fi folosite numai în scopul declarat al acestei politici.

REFLEX S.R.L. nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de email obtinute de la angajati, parteneri sau alti colaboratori, fara acordul explicit al acestora.

ACOPERIREA CERINȚELOR MINIME DE SECURITATE

Orice modificare a datelor cu caracter personal se poate face numai de catre angajatii REFLEX S.R.L. , se vor executa copii de siguranta.

Utilizatorii de date cu caracter personal sunt instruiti asupra importantei mentinerii confidentialitatii acestora, precum si cu privire la riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pentru mentinerea securitatii datelor cu caratcter personal, REFLEX S.R.L. ia urmatoarele masuri:

interzicerea utilizarii de catre angajati a programelor software care provin din surse nesigure;
informarea si constientizarea angajatilor în privinta pericolului privind virusii informatici;
implementarea si actualizarea permanenta a unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice.
Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de catre angajati si numai în scopul precizat de prezentul regulament.

REFLEX S.R.L. garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor cu caracter personal gazduite prin sistemul sau informatic.

Prezentul Regulament intra în vigoare azi, 25.05.2018 si il puteti descarca de la urmand aceasta adresa. Pentru mai multe informatii sau cereri in legatura cu protectia datelor, puteti sa ne contactati la aceasta adresa de email:  gdpr@reflex.com.ro

TRANSFERAM DATE PERSONALE IN AFARA TARII?

In anumite cazuri poate fi necesar transferul anumitor date in afara tarii, de exemplu pentru onorarea unei comenzi. In aceste cazuri, ne straduim sa punem in practica protectiile necesare pentru a ne asigura ca informatiile personale sa ramana protejate si sa fie utilizate corespunzator indifferent de locatia geografica. Acestea sunt realizate in baze contractuale.

CAT TIMP STOCAM DATELE DVS. PERSONALE?

Stocam datele dumneavoastra doar atat cat ne sunt necesare din punct de vedere legal pentru desfasurarea activitatii in conformitate cu regulamentul in vigoare. Ne asiguram ca securitatea si integritatea lor este mentinuta pe intreaga durata in care datele dumneavoastra sunt stocate in compania noastra.

CE DREPTURI AVETI ASUPRA DATELOR DUMNEAVOASTRA PERSONALE?

Beneficiati de urmatoarele drepturi:

  • Sa obtineti o copie a informatiilor personale sau sa o transferati la o alta organizatie
  • Sa actualizati oricand, orice informatie personala incorecta
  • Sa cereti stergerea datelor pentru retinerea carora nu mai avem justificare
  • Sa restrictionati utilizarea datelor personale – de ex. Sa nu fie accesate sau utilizate
  • Sa aveti obiectii la modul in care datele personale sunt procesate.

Va vom respecta mereu drepturile pe care le aveti din punct de vedere legal, iar punctele de mai sus sunt aplicabile in limita legilor in vigoare. Toate cererile vor fi tratate de la caz-la-caz.

ESTE NECESAR SA NE OFERITI DATELE DVS. PERSONALE?

Nu sunteti obligati niciodata sa ne oferiti date personale, dar este posibil ca anumite informatii sa fie necesare pentru incheierea unui contract cu REFLEX SRL. Nu vom putea oferi serviciile si produsele noastre in cazul in care nu oferiti informatiile absolut necesare.

FOLOSIM METODE AUTOMATIZATE DE LUARE-DECIZII?

Folosim metode automatizate de luare-decizii atunci cand folositi platforma noastra web. Acestea implica servirea de continut in functie de preferintele si activitatea online a dumneavoastra. Aceste metode ne permit afisarea continutului care este relevant pentru dumneavoastra.

FOLOSIM DATE PERSONALE IN CAMPANII DE MARKETING?

Da, este posibil ca parte din informatiile dumneavoastra sa fie folosite pentru marketing, insa facem tot posibilul sa nu contactam decat persoanele care doresc sa fie informate in legatura cu noutatile, promotiile si ofertele noastre. Daca nu doriti sa primiti astfel de informatii – pe cale electronica sau oricare alta – va rugam sa ne informati si nu va vom mai contacta.

FOLOSIM COOKIES?

Da, folosim cookies pentru a ne asigura de functionarea platformei in parametri normali, pentru a monitoriza utilizarea platformei si pentru a servi utilizatorilor continut cat mai relevant. Daca decideti sa va inregistrati pe platforma noastra, sau sa utilziati in continuare site-ul, sunteti de accord cu utilizarea cookies.

Puteti bloca cookies modificand setarile browser-ului utilizat de dumneavoastra. Insa, daca alegeti sa blocati toate cookies este posibil sa nu mai puteti accesa sau utiliza partial sau in totalitate platforma noastra.

CE ESTE UN COOKIE?

Un cookie este un fișier de mici dimensiuni, în general alcătuit din litere și cifre, care este descărcat în memoria unui calculator (sau altui echipament folosit pentru navigare online – telefon mobil, tabletă, etc), atunci când utilizatorul accesează un anumit site web.

Cookie-urile sunt create atunci când browserul folosit de către un utilizator afișează un anumit site web. Site-ul web transmite informații către browser, iar acesta creează un fișier text. De fiecare dată când utilizatorul accesează din nou respectivul site web, browserul accesează și transmite acest fișier către serverul site-ului web. Altfel spus, cookie-ul poate fi văzut ca un card de identificare a utilizatorului de Internet, care anunță site-ul web de fiecare dată când utilizatorul se întoarce pe respectivul site.

COOKIE-URI SPECIFICE UNEI SESIUNI PE PLATFORMA NOASTRA

Paginile web nu au memorie. Un utilizator care navighează de la o pagină web la alta va fi considerat de către site-ul web drept un nou utilizator. Cookie- urile specifice unei sesiuni stochează, de regulă, un identificator care permite utilizatorului să treacă de la o pagină web la alta fără să fie nevoie să introducă de fiecare dată informațiile de identificare (nume de utilizator, parolă, etc). Astfel de cookie-uri sunt utilizate la scară largă de către site-uri comerciale, spre exemplu, pentru a ține evidența produselor adăugate de către un utilizator în coșul de cumpărături. Atunci când utilizatorul vizitează o anumită pagină a unui catalog de produse și selectează anumite produse, cookie-ul reține produsele selectate și le adaugă în coșul de cumpărături, care va conține toate produsele selectate în momentul în care utilizatorul dorește să părăsească pagina.

Cookie-urile specifice unei sesiuni sunt stocate în memoria calculatorului utilizatorului doar pe durata unei sesiuni de navigare pe Internet și sunt șterse în mod automat în momentul în care browser-ul este închis. Pot deveni inaccesibile și dacă sesiunea a fost inactivă pentru o anumită perioadă de timp (de regulă, 20 de minute).

COOKIE-URI PERMANENTE, PERSISTENTE SAU STOCATE

Cookie-urile persistente sunt stocate la nivelul calculatorului utilizatorului și nu sunt șterse atunci când sesiunea de navigare este închisă. Aceste cookie-uri pot reține preferințele utilizatorului pentru un anumit site web, astfel încât acestea să poată fi utilizate în cadrul altor sesiuni de navigare pe Internet.

Pe lângă informațiile de autentificare, cookie-urile persistente pot reține și detalii referitoare la limba și tema selectate pe un anumit site web, preferințe privind meniul unui site, pagini favorite în interiorul unui site, etc. Atunci când utilizatorul accesează un site pentru prima dată, acesta este prezentat în modul implicit. Ulterior, utilizatorul selectează o serie de preferințe, care sunt apoi reținute de către cookie-uri și folosite atunci când utilizatorul accesează din nou site-ul. Spre exemplu, un site web își oferă conținutul în mai multe limbi. La prima vizită, utilizatorul selectează limba engleză, iar site-ul reține această preferință într-un cookie. Atunci când utilizatorul vizitează din nou site-ul respectiv, conținutul va fi afișat automat în limba engleză.

Cookie-urile persistente pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor individuali și, astfel, pentru analizarea comportamentului online al utilizatorilor. Ele pot furniza informații referitoare la numărul de vizitatori ai unui site web, timpul (în medie) petrecut pe o anumită pagină, și, în general, performanțele unui site web. Aceste cookie-uri sunt configurate pentru a putea urmări activitățile utilizatorilor pentru o perioadă îndelungată de timp, în unele cazuri fiind vorba chiar despre ani.

COOKIE-URI FIRST PARTY VS COOKIE-URI THIRD PARTY

Fiecare cookie are un „proprietar” – site-ul web/domeniul Internet care plasează respectivul cookie.

Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de către domeniul Internet /site-ul web accesat de către utilizator (a cărui adresa apare în bara de adrese a browserului). Spre exemplu, dacă utilizatorul vizitează www.reflex.com.ro, iar domeniul cookie-ului plasat pe calculatorul său este www.reflex.com.ro, atunci este vorba despre un cookie first party.

Un cookie third party (terță parte) este plasat de către un alt domeniu Internet/site web decât cel accesat de către utilizator; acest lucru înseamnă că site-ul web accesat conține și informații provenind de la un site web terț – spre exemplu, un banner publicitar care apare pe site-ul accesat. Astfel, dacă utilizatorul vizitează www.reflex.com.ro dar cookie-ul plasat pe calculatorul său are ca domeniu www.google.com, atunci este vorba despre un cookie third party.

CE COOKIE-URI UTILIZEAZA PLATFORMA NOASTRA?

  1. O parte din cookies sunt first-party adica proprii generate de platforma pentru a asigura functionarea corecta. Toate acestea sunt temporare, (cookie-uri de sesiune), sau valabile doar timp de o luna (acceptul pentru cookies).
  2. Iar o parte sunt third-party, precum cele utilizate de Google Analytics pentru a realiza statistici despre traficul pe platforma

CUI VA PUTETI ADRESA DACA AVETI INTREBARI?

Daca aveti orice temere legata de modul in care tratam datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati in primul rand utilizand datele de contact afisate mai jos si vom face tot posibilul sa va ajutam.

Tel: 0268.31.31.40  – Mail: gdpr@reflex.com.ro

Doar in cazul in care nu putem rezolva problema la nivelul asteptarilor dumneavoastra, va rugam sa contactati Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (https://www.dataprotection.ro/) – Tel. +40 31 805 9211 – Mail: anspdcp@dataprotection.ro

Va rugam sa ne contactati daca doriti sa aflati mai multe informatii despre modul in care sunt tratate datele dumneavoastra personale.